Byta bil

Idag har vi en Toyota som är tolv år gammal. Vi köpte den ny och den har fungerat förträffligt. Kupefläkten lade av för något år sedan, köpte en begagna och bytte själv.

AC’n läcker gas. När bilen var ganska ny så hade jag oturen att krocka med en älg. Den reparerades, men några år senare började krånglet, gasen läcker ut.

Haft den inne på reparation men problemet kvarstår och eftersom det är så krångligt att tjaffsa om vart problemet härleder till så struntar jag i att dra det vidare. Fyller numera på gas själv och det räcker cirka ett år, så hålet/sprickan verkar inte vara speciellt stort. Ja, jag är medveten om miljöaspekten!

Byta bil.

Toyota RAV4.
Vi funderar nu på att byta bil, men vad skall man välja? Vi är ganska inne på en Toyota RAV4 AWD hybrid men de är fasligt dyra, eftersom vi helst vill ha en ny bil. Erfarenheterna från att nu ägt några olika Toyotor är extremt positiva. Toyota gör helt enkelt bra driftsäkra bilar. Storleksmässigt kanske lite överkurs för vår familj samt hur vårt resande se ut.

Renault ZOE.
Eftersom vi till 90% endast kör i stan kanske en elbil kan vara något? Problemet med den är att vi är två vuxna och två barn. Bilen är ganska liten trots allt, och de få gångerna man får för sig att sticka iväg på en längre tur, hur kommer det fungera? Sedan, elbil på vintern? Tveksam!

Audi A3.
För mig har Audi A3 2021 modellen seglat upp som en rejäl utmanare. Förvisso ingen hybrid som den ursprungliga planen var, men frågan är hur väl utvecklad detta med hybrid/el trots allt är. De jag känner som har el/hybrid är inte helt nöjda med tanke på inköpspriserna.

Kia Niro, Ceed och Stonic.
Extremt tråkiga bilar. Mycket bil för pengarna, men nja.

För min del lutar det åt Audi alternativet, men vi är två om saken ;-). Fortsättning följer antar jag…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s